НОВИНИ

От "Социално подпомагане" имат готовност за помощ на пострадалите в Хитрино

Екип от 15 социални работници от дирекциите „Социално подпомагане" във Венец и Шумен са в гара Хитрино, където тази сутрин избухна взрив от влакова цистерна, нанесла значителни материални щети. На мястото на инцидента са и заместник-министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов и изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане (АСП) Цветан Васев.

социално подпомагане имат готовност помощ пострадалите хитрино
bnt avatar logo
от БНТ
14:26, 10.12.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

В първия възможен момент след приключване на следствените действия социалните работници имат готовност да организират отпускане на еднократни помощи за хората, засегнати от трагедията. Еднократната финансова помощ от 325 лв. ще бъде отпусната в спешен порядък на всички пострадали, за които има необходимост от покриване на инцидентно възникнали нужди и щети по реда на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.

Служителите на АСП са в готовност да съдействат за настаняване на семейства, останали без подслон след взрива. Специални мерки за закрила ще се окаже на деца, останали без подкрепа на семействата и близките си. С материални щети от взрива е и изнесеното работно място на социалната служба в гара Хитрино.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 9 души в МБАЛ-Шумен състоянието е изключително тежко
На 9 души в МБАЛ-Шумен състоянието е изключително тежко
Здравният министър Петър Москов: ​Състоянието на 4-ма от пострадалите е тежко
Здравният министър Петър Москов: ​Състоянието на 4-ма от пострадалите е тежко