НОВИНИ

Прощаваме се с дядо Добри

Днес се прощаваме с дядо Добри - светецът от Байлово, който почина вчера на 103-годишна възраст. Един обикновен човек, който обаче оставя след себе си много уроци - за доброта, човечност, любов към ближния. Дядо Добри беше един от най-големите дарители на православни храмове в България.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
11:51, 14.02.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
Дълги години той събираше помощи пред "Св. Александър Невски". През 2009 г. дари над 35 000 лв. на катедралата, което е най-голямото частно дарение в 100-годишната история на храма. Поклонението пред Дядо Добри е в село Байлово.
Погребението е утре.
Отец Серафим, игумен на Кремиковския манастир: Дядо Добри беше намерил най-ценното съкровище, което човек може да намери в живота. Беше намерил Бог. Той на много места е казвал: Имаш ли Бога, всичко имаш. Това съкровище така извираше от сърцето му и той го разпръскваше на всички. Той приемаше своя живот като едно служение. Беше приел тази мисия да събира милостиня и да я дарява на църкви и манастири.
Бойко Неделчев, кмет на Байлово: Тук искам да кажа за едно негово дарение. Благодарение на него в момента на гара Елин Пелин се направи църква - "Св. Илия". Много се съмнявам дали ще се роди такъв човек, който ще последва неговия пример за доброта и за него парите не бяха начин за живот.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5 двойки от Русе сключват граждански брак в Деня на любовта
5 двойки от Русе сключват граждански брак в Деня на любовта
Убийство и самоубийство - водещата версия на полицията по случая в Пампорово
Убийство и самоубийство - водещата версия на полицията по случая в Пампорово