САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

​Отмениха бедственото положение в Смолянска област

Обстановката там вече се нормализира. През последното денонощие няма нови валежи. В сила остава частичното бедствено положение за прохода Превала, който все още не е достъпен за преминаване с автомобили.

от Екип на БНТ
20:19, 28.01.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Най-вероятно и през утрешния ден ще продължи разчистването на прохода Превала. Буквално там през 10 метра има паднали дървета.

За разчистването на прохода помощ оказват военни и техника от 101-ия алпийски полк. Най-тежка към момента обаче е ситуацията в родопското село Мугла, което е буквално откъснато от света.

Адриян Петров, заместник-областен управител на Смолян: Рак трак пътува с хранителни продукти, лекарства и с гориво за тежките машини, които работят от Мугла към върха.
Крум Косев, говорител на ЕВН - България: Буквално в последните часове ни беше осигурен достъп, за да могат наши електромонтьори да достигнат до мястото на аварията.

В най-отдалечените райони без ток вече са доставени генератори.

На няколко места през прохода Рожен са разположени генератори. Заради падналия сняг множество далекопроводи са скъсани.

И днес продължи разчистването на основни пътища в Смолянска област.

Пътят Пампорово-Смолян и проходът Рожен са отворени за движение. Проблемно обаче остава движението от село Стойките до Пампорово.

Юлия Стоянова: През Рожен е почистен пътят до асфалт. Паднали дървета има, но те са извън пътя.

След 3 денонощия непрекъсната борба със снежната стихия достъпът до пазарджишката община Сърница беше възстановен. Снегът в тази част на Родопите достига метър. Агрегати осигуряват захранването в голяма част от града. Без ток обаче остават селата Побит камък и Медени поляни.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Новата митническа система предизвика хаос с пощенските пратки
Новата митническа система предизвика хаос с пощенските пратки
МВР няма данни синът на Миню Стайков да е бил отвлечен
МВР няма данни синът на Миню Стайков да е бил отвлечен