НОВИНИ

Отнемат книжката на шофьора на заседналата край Шипка кола

Трима младежи от Пловдив прекараха нощта в снежен капан на пътя Шипка-Бузлуджа, който е забранен за движение. Те бяха извадени от преспите рано сутринта в добро състояние. Освен глоба за шофьора, ще му бъде отнета и шофьорската книжка. Само преди по-малко от месец на същия път в "снежен капан" попаднаха група младежи, решили да се забавляват, а спасителната акция струваше хиляди левове.

bnt avatar logo
от Деислава Петкова
17:51, 16.02.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Младежите тръгнали към затворения път най-вероятно да правят дрифтове и да се забавляват, когато попаднали на дълбоки преспи. Те подали сигнал малко след 3 часа на телефон 112, но спасителната операция била затруднена заради силния вятър и големете снегонавявания. Така след няколко часа екипите успели да стигнат до закъсалата кола, в която имало един младеж и две момичета. В автомобила имало достатъчно гориво.

,,Какво се случи-нищо.Пътят не е почистен,,

-Но има забрана?

,,Имаше мъгла и не съм го видял.,,

Шофьорът твърди, че са тръгнали на разходка към паметника Шипка, когато колата попаднала в ,,снежния капан,, .

,,Искахме да отидем да видим паметника Шипка, обаче навигацията ни прекара по този път и така,,

Среднощната разходка на компанията, освен средства ,коства и много усилия на спасителните екипи.

Комисар Стоян Колев-н-к ОДПБЗН Стара Загора:,,С такива безразсъдни постъпки се рискува не само собствения живот,а и живота на спасителите и пожарникарите, тъй като при такива условия, каквито са във Стара планина и то по билото на тази тежка планина при тези снегонавявания, рискът е изключително голям. Във времето, в което от безразсъдство викат екипите на пожарните структури, е възможно някой гражданин да има нужда от нашата помощ,,

Полицията състави на нарушителите акт по Закона за движение по пътищата. Книжката на шофьора е отнета за 1 месец, за същия срок автомобилът ще бъде спрян от движение. Освен това водачът ще трябва да заплати и глоба от 300 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов за НЗОК: Бюджетът не може да се актуализира без да мине през министъра
Борисов за НЗОК: Бюджетът не може да се актуализира без да мине през министъра
Застрашени ли са зелените площи от застрояване?
Застрашени ли са зелените площи от застрояване?