НОВИНИ

Отвориха за движение бул. "Патриарх Евтимий". Нова тапа очаква столичани

Булевард "Патриарх Евтимий" в София вече е отворен за движение. От миналата пролет част от булеварда беше затворен заради строителството на третия лъч на метрото.

Диана Миткова
от Диана Миткова
18:33, 17.06.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

От днес шофьорите в София ще могат да преминават еднопосочно по бул. „Патриарх Евтимий" от кръстовището му с бул. „Васил Левски" до кръстовището му с бул. „Христо Ботев". Движението ще се извършва в две ленти, като старият маршрут на тролеите номер 1,2,5 и 8 се възобновява.

От утре еднопосочно се възстановява и движението по бул. „Васил Левски" между кръстовището му с бул. „Прага" до това с бул. „Патриарх Евтимий". В района ще останат временни строителни площадки, тъй като трябва да се демонтират бетонните разделители.

В тунела на НДК движението ще се извършва върху трамвайната линия. Това обаче важи само в посока бул. "България". Движението в тунела пред НДК в посока бул. "Васил Левски" ще се измести в основното пътно платно.

Нова тапа очаква столичани. Поради строителството на метрото от общината планират да затворят за ремонт булевард "Прага" до края на месец юни. От утре до 8 юли се спира и движението по ул. "Христо Белчев" заради реконструкция на топлопровод.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар унищожи покрива на голяма двуетажна къща в центъра на Пловдив
Пожар унищожи покрива на голяма двуетажна къща в центъра на Пловдив
Издирват 7 американски моряци след сблъсък на разрушител с товарен кораб
Издирват 7 американски моряци след сблъсък на разрушител с товарен кораб