НОВИНИ

Овладяха пожара в склада в София

Локализиран е пожарът на ул. "Челопешко шосе" в столицата, който възникна в производствено хале на фирма - механичен цех за производство на пушки за пейнт бол. Това съобщиха от пресцентъра на МВР и допълват, че няма опасност за хората и населените места наблизо.

овладяха пожара склада софия
bnt avatar logo
от БНТ
15:05, 24.08.2017 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В гасенето на огъня са участвали 8 пожарни автомобила, 1 химически автомобил, 6 водоноски на столична община.

Пожарът е унищожил - механичен цех, склад за готова продукция, 2 микробуса, 3 леки автомобила, техника и офис оборудване.

Няма замърсяване на въздуха вследствие на пожара.

Kомисар Тошко Бързилов, ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", МВР: Две помещения са изгорели напълно. Това е едно хале което е 200 кв.м. и едно хале, което е 100 кв.м, което е само изгоряло вътре. Няма загинали и пострадали, няма опасност за населението. Няма опасност, това са преди всичко бои, които са безобидни за попълване на пушките с които се играе пейнтбол. На практика това е едното от халетата, а другото е сервизно помещение и склад. Склад за дрехи също има, но той е отрязан, дрехите са извадени. Те са дрехи втора употреба, не са изгорели.
Владимир Пеев, наемател на един от изгорелите складове: Изгоря всичко каквото имаме. Буквално. В смисъл, бизнесът ни е доведен до абсолютната нула в момента. Произвеждахме Airsoft пушки - реплики. Това е пушка играчка, не е съвсем за деца, защото изстрелва пластмасови топчетата - 6 милиметрови. - Значи това е еволюция на пейнтбола? - Стартовата серия на това нещо беше вътре.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандалната обществена поръчка за тунела Железница стартира другата седмица
Скандалната обществена поръчка за тунела "Железница" стартира другата седмица
До края на септември решават проблема с работните визи за чужденците
До края на септември решават проблема с работните визи за чужденците