НОВИНИ

Панамските власти ще разследват информацията за офшорки

Властите на Панама ще разследват случая с "Панамските документи", които разкриха информация за офшорни компании, свързани със световни лидери и звезди на територията на страната. Изтеклата информация провокира обществено напрежение в различни части на света.

панамските власти разследват информацията офшорки
bnt avatar logo
от БНТ
06:32, 05.04.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Великобритания, Франция, Швеция и Норвегия поискаха от журналистите от "Зюддойче цайтунг" копия на изтеклите документи, за да ги проучат и вземат съответните мерки за борба със заобикалянето на данъчните закони. Според генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, разкритията припомнят необходимостта от по-решителни мерки в тази сфера.

Междувременно хиляди исландци излязоха на демонстрация в Рейкявик, за да поискат оставката на премиера Давид Гунлаугсон, който беше уличен в поддържане на офшорни сметки. Опозицията внесе срещу него вот на недоверие, който трябва да се гласува в парламента, като датата за това все още не е определена.

Данъчната служба на САЩ пък обяви нови мерки, насочени към корпоративни и данъчни измами, което включва и използването на офшорни зони. Според Белия дом, мерките са били планирани от известно време и нямат връзка с "Панамските документи".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Минската група на ОССЕ се събира за Нагорни Карабах
Минската група на ОССЕ се събира за Нагорни Карабах
НАТФИЗ посвещава април на Шекспир
НАТФИЗ посвещава април на Шекспир