Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Панов: Трябва да има институционален контакт между премиер и председател на ВКС

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов заяви, че не се е срещал с премиера Бойко Борисов от момента, в който беше номиниран, до избора му за поста. Повод за изявлението му станаха коментари на шефката на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова - че преди време на Панов, цитирам, "не му пречело да виси" пред кабинета на Борисов и да настоява за среща, а сега отричал тези контакти и разследвал кой от ВСС е пратил на премиера смс.

Пенка Ангелова
от Пенка Ангелова
19:42, 25.02.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Панов обясни, че се е срещал с Борисов, когато е бил кмет, и сега - по теми като конституционните промени и бюджета на съдебната власт.

Лозан Панов, председател на ВКС
"Дали трябва да има институционален контакт между премиера и председателя на ВКС, моето мнение е категорично - да, такъв контакт е абсолютно необходим".

Вече оттук-нататък тези контакти дали градират в разговори по дела или нещо друго, това вече е нередно. Подобно нещо с премиера не съм имал като контакти.

Председателят на Върховния касационен съд отказа да коментира твърденията на Яне Янев за групировка Кумовете в съдебната власт.

Лозан Панов, председател на ВКС
"От известно време насам думата реформа се замени и по-често срещаната дума е овладяване. Нека да използваме думата отвоюване, по-удачна е в конкретния случай. Няма да влизам в персонални конфликти с когото и да било, включително с премиерски съветник".

Панов очаква Висшият съдебен съвет да направи задълбочена проверка на твърденията на следователя Бойко Атанасов - за шпицкоманда в прокуратурата. Ако това не стане, по думите му, отново ще остане неприятен привкус за българското правосъдие.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Бенямин Нетаняху посрещна Бойко Борисов като скъп приятел в Израел
Бенямин Нетаняху посрещна Бойко Борисов като скъп приятел в Израел
Здравната карта няма да се отрази на Варна
Здравната карта няма да се отрази на Варна