НОВИНИ

Парите за ремонт на бойните самолети ще са от неизразходвани средства

Парите за ремонт на агрегати и двигатели и доставка на консумативи, които ще удължат летателната годност на част от изтребителите МИГ 29 и СУ- 25, отпуснати от правителството тази сряда, са за сметка на неизразходваните, но планирани средства за трите големи проекта за модернизация на армията на стойност 371 милиона лева. Това става ясно от стенограмата на правителственото заседание, информира БНР. Министерството получи допълнително 45 милиона и 700 хиляди лева за ремонта на 6 бойни и 2 учебни МИГ 29.

парите ремонт бойните самолети неизразходвани средства
bnt avatar logo
от БНТ
17:42, 01.12.2018
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Догодина са заложени още 23 милиона лева по този проект за модернизация, който ще осигури нальот не по малък от 900 часа годишно на бойните машини и по 300 часа на тренировъчните .

Отделно, правителството отпусна други 82 милиона лева за ремонт на двигателите на 2 учебни и 6 бойни самолети СУ - 25 . Той ще се извърши от единствения кандидат, подал заявление в обявената обществена поръчка - "Авиоремонтен завод", гр. Барановичи, Република Беларус, като процедурата е пред финализиране.

След реновирането на двата типа бойни самолети те ще летят в следващите две или три години до придобиване на нови бойни самолети, сочат разчетите на Министерството на отбраната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп ще присъства на погребението на Буш - старши
Тръмп ще присъства на погребението на Буш - старши
Страните от Г-20 постигнаха консенсус по спорните въпроси от срещата на върха
Страните от Г-20 постигнаха консенсус по спорните въпроси от срещата на върха