Парламентът обяви Велико Търново за „Историческа и духовна столица на България”

Парламентът обяви град Велико Търново за „Историческа и духовна столица на България”, предаде БГНЕС. Решението на депутатите днес беше прието единодушно с 99 гласа.

от БГНЕС
10:03, 12.04.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
парламентът обяви велико търново историческа духовна столица българия

Проектът за решение за обявяване на град Велико Търново за „Историческа и духовна столица на България“ е внесен от Станислава Стоянова, Клавдия Ганчева, Станислав Стоянов, Милен Михов и Симеон Симеонов на 4 април 2019 г. Предложението за обявяване на Велико Търново за „Историческа и духовна столица на България“ е от Инициативен комитет, представляващ великотърновската общественост и подкрепено с Решение на Общински съвет Велико Търново.

„Време е да си зададем въпроса дали не следвайки тази държавна традиция не трябва да възродим отново върховния орган на държавата, каквато е нашата държава с парламентарно управление, а именно българският парламент по стара, стародавна традиция да полага клетва отново във Велико Търново”, каза по време на изказването си днес Милен Михов. Той постави идеята от трибуната на парламента с призив: Нека да възродим тази стародавна българска традиция и нека да поставим законодателните и нормативни условия, така щото всеки нов български парламент да тръгва в своя път, полагайки клетва именно на онова място, където строителите на съвременна България са записали основите на българската демокрация.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Български ИТ компании могат да получат катарско финансиране
Български ИТ компании могат да получат катарско финансиране
Ученици събират продукти за нуждаещи се възрастни хора
Ученици събират продукти за нуждаещи се възрастни хора