НОВИНИ

Патриотичният фронт сменя Полина Карастоява в комисията по култура

ПГ на Патриотичния фронт е взела единодушно решение да смени Полина Карастоянова като председател на комисията по културата и медиите и да предложи на нейно място Славчо Атанасов. Това съобщи председателят на групата Валери Симеонов пред журналисти в Народното събрание.

bnt avatar logo
от БТА
10:41, 08.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Тук не става въпрос за лични отношения, става въпрос за защита на лобистки интереси и то в няколко случая, каза Симеонов. По думите му, с лобистки текстове тя е дала възможност на две организации "изцяло да узурпират" въпроса с авторските права в страната, което противоречи на свободната конкуренция и сдружаване. Той припомни и случая със Закона за акцизите и данъчните складове, свързан с казаните.

Групата е взела единодушно решение да отстрани Карастоянова от всички участия в комисии. Симеонов посочи, че на нейно място в комисията по икономика и туризъм предлага Димитър Байрактаров, а в Парламентарната асамблея за черноморско икономическо сътрудничество - Петър Петров.

Засега Полина Карастоянова остава в групата, защото няма единодушие за нейното изключване. Както знаете ние от НФСБ настояваме тя да бъде изключена от групата, тъй като не притежава качествата за народен представител на ПФ и НФСП, но в момента нямаме нужното мнозинство, коментира Симеонов. Славчо Атанасов потвърди пред журналисти, че вчера с пълно единодушие групата е решила да предложи на парламента да го утвърди като председател на комисията по култура и медии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световен ден на океаните - любопитни факти за тях
Световен ден на океаните - любопитни факти за тях
Почти милионер за седмица
Почти милионер за седмица