НОВИНИ

Павлова: Очаква се програмата за председателството ни да се приеме през декември

Окончателен вариант на Националната програма за Българското председателство очакваме да бъде приет в началото на декември. Това каза министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова на конференция, по повод навършването на 10 години от присъединяването на България към ЕС и предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

bnt avatar logo
от Фокус
11:31, 11.09.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
павлова очаква програмата председателството приеме декември

„От септември до ноември предстои да проведем редица обществени обсъждания в Народното събрание и с неправителствени организации, за да можем в края на ноември да обобщим резултатите и да направим завършена версия на Националната ни програма“, обясни тя.

„Премиерът Бойко Борисов създаде Висш консултативен политически съвет с подкрепата на европейски политици, с които да работим за налагането на приоритетите ни и те да бъдат посланици на Българското председателство“, посочи Лиляна Павлова и допълни, че сред членовете на борда са Симеон Сакскобурготски и Росен Плевнелиев.

„През октомври ще бъде първата среща на този борд“, коментира тя. Министърът посочи, че откриването на Българското председателство ще бъде на 4 януари в Народния театър „Иван Вазов“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ 2 излъчва на живо избора на председател на ВАС
БНТ 2 излъчва на живо избора на председател на ВАС
Безплатни консултации на деца с проблеми в растежа
Безплатни консултации на деца с проблеми в растежа