НОВИНИ

Петима министри ще отговарят на въпроси на депутати утре

Петима министри - Нено Димов, Росен Желязков, Николина Ангелкова, Петя Аврамова и Кирил Ананиев, ще отговарят на въпроси на депутати по време на редовния парламентарен контрол на Народното събрание на 12 април.

bnt avatar logo
от БГНЕС
19:30, 11.04.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
петима министри отговарят въпроси депутати

Първи пред депутатите ще застане министърът на околната среда и водите Нено Димов, който ще отговаря на шест въпроса. Сред питанията към него са и въпроси, касаещи качеството на атмосферния въздух в София, състоянието на защитените местности „Шабленско езеро“ и „Дуранкулашко езеро“, както и за екологичното състояние на река Драговищица, която бе замърсена от мина в село Карманица, Република Сърбия.

На един въпрос ще отговаря министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков - за мост на река Дунав между Силистра и Кълъраш.

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще отчете пред депутатите постигнатите резултати за изминалия зимен сезон и ще представи мерки против некоректни туроператори.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще отговаря на въпроси за ремонти на пътища и строителството на кръгово кръстовище на републиканския път I-5 между Димитровград и Хасково.

Към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев са отправени три питания – относно многопрофилната болница за активно лечение " Христо Ботев“ в град Враца и възможностите за оказване на регламентирана държавна помощ на лечебното заведение; относно мерки за подобряване на лабораторните условия в Районните здравни инспекции, и относно централизирана обществена поръчка за търговията на лекарствени продукти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев разговаря с емира на Катар за бъдещи инвестиции у нас
Президентът Радев разговаря с емира на Катар за бъдещи инвестиции у нас
Кметът на Сливница Васко Стоилков осъди Корнелия Нинова за клевета
Кметът на Сливница Васко Стоилков осъди Корнелия Нинова за клевета