НОВИНИ

Петима загинаха при жестока катастрофа край Бургас

Кола, движеща се в насрещното платно, предизвика верижна катастрофа на магистралната отсечка преди Бургас. Движението в района беше затворено за часове, образуваха се километрични опашки. Разследващите все още търсят причините за инцидента. Загиналите се връщали от тракийски събор в близкото до Бургас село Банево.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
20:06, 24.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Участник във верижната катастрофа, пожелал анонимност, разказа подробности за фаталния сблъсък.

Участник в катастрофата: "Аз карам направо, гледам в далечината колата в насрещното движение. Вече като наближава виждам, че кара жена. Гледам в огледалата какво става и гледам тоя ме изпреварва. И аз почти съм спрял, намалявам, да му направя път да влезе пред мен. В същия момент чувам "бам", хвръква колата, тоя се завъртва на 360 с Реното и ме удря отпреде. Аз спирам, гледам другата кола вече е на капак."

Колата, карала в насрещното, от удара буквално се е разпрала от мантинелата. Минаващи автомобили веднага спрели и започнали да вадят хората от смачканата кола. Двама мъже на 87 и на 68 години и две жени на 74 и 62 години са загинали на място. Те били с народни носии, защото се връщали от фолклорен събор.

68-годишната жена, която е управлявала автомобила, е откарана в бургаската болница. Час по-късно тя е починала от раните си. Шофьорът на втората катастрофирала кола е със счупен крак и е настанен в болница, без опасност за живота. Заради катастрофата полицията бе отцепила отсечката водеща към магистралата за София и огромният поток от автомобили и автобуси бе пренасочвана по обходен маршрут.

В ранния следобед е станал още един пътен инцидент-моторист е загинал по пътя Бургас - Малко Търново, след удар в автомобил. Така тъжната равносметка за днес вече е 6 жертви на пътя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 охранители са привикани в полицията заради спор за къмпинг Каваците
10 охранители са привикани в полицията заради спор за къмпинг "Каваците"
Шест отбора на финала на осмия сезон на Надиграй ме
Шест отбора на финала на осмия сезон на "Надиграй ме"