НОВИНИ

Петър Москов: Здравната карта няма да доведе до закриване на общински болници

Приемането на новата здравна карта няма да доведе до закриване на общински болници и няма да има намаляване на финансирането им - това каза днес в Стара Загора министърът на здравеопазването Петър Москов.

петър москов здравната карта доведе закриване общински болници
bnt avatar logo
от БНТ
20:16, 19.02.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Той се срещна с местната власт и директори на здравни заведения от Стара Загора, Хасково и Ямбол. Министърът подчерта, че разчета на Националната здравна каса за тази година показва,че ще се увеличат пациентите в доболничната помощ, ще се направят 5 милиона нови изследвания и ще се издадат.

650 хиляди направления повече спрямо миналата година. За всичко това е осигурено финансиране. В болничната помощ пък ще бъдат разкрити три нови клинични пътеки за продължително лечение.

Петър Москов – министър на здравеопазването: За първи път тази година от април всъщност българските пациенти ще имат достъп и това някъде е средата на годината ще ликвидира листите на чакащи за лъчетерапия. Отвратителен показател за нивото на здравеопазването това, че хората имащи нужда от лъчетерапия, трябва да чакат и разбира се апаратурата за радиохирургия, с която практически ние затваряме най-високото ниво на технологичното достижение в медицината, нещо до което досега България нямаше и за което досега българските граждани ходеха в чужбина и забележете плащаха от джоба си.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изгоря сграда - паметник на културата в Пловдив
Изгоря сграда - паметник на културата в Пловдив
Солидарното земеделие навлиза в България
"Солидарното земеделие" навлиза в България