НОВИНИ

Писателят Владимир Зарев с държавната награда "Св. Паисий Хилендарски"

Писателят Владимир Зарев получи държавната награда „Св. Паисий Хилендарски" за 2017-та година.Тя му бе връчена от премиера Борисов на церемония в Министерския съвет. Премиерът изтъкна, че Зарев получава отличието за изключителен принос в развитието на националната ни културна идентичност и духовните ценности.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
22:34, 07.11.2017
Чете се за: 00:23 мин.
Още
писателят владимир зарев държавната награда паисий хилендарски

Владимир Зарев е автор на повече от 18 книги, сред които са трилогията „Битието" и култовият роман „Разруха", който стана бестселър в Германия и САЩ. Пише във всички литературни жанрове. Член е на Съюза на българските писатели, а творбите му са преведени на много европейски езици.


Бойко Борисов, министър-председател: Много се радвам. Чест е за колегите, за всички нас, за комисията, че сте горд син на тази страна.
Владимир Зарев, писател и редактор: За мен е особена чест и гордост да стана носител на високата държавна награда "Св. Пайсий Хилендарски". Тя носи и осветява името на първия народен будител, на този, който преоткри древната история на България и драматично постави началото на българското възраждане.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин предлага спецчасти да пазят областните губернатори в Русия
Путин предлага спецчасти да пазят областните губернатори в Русия
Работници на Дачия на протест
Работници на "Дачия" на протест