НОВИНИ

Плащанията в брой да бъдат ограничени до 5 000 лв от догодина, предлага ГЕРБ

ГЕРБ предлагат плащанията в брой да бъдат ограничени до 5 000 лева от 1 януари догодина. Промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс ще бъдат обсъдени утре в бюджетната комисия. С измененията, предложени от Министерския съвет, се предвиждаше кешовите плащания поетапно да бъдат ограничени от 10 000 до 1 000 лева през следващите 2 години, като мярка за борба със сивата икономика. От партия "Воля" пък предлагат таванът да остане 10 000 лева.

bnt avatar logo
от БНТ
15:02, 12.07.2017
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
Менда Стоянова, председател на Комисията по бюджет и финанси: Считаме, че балансът е 5 000, считаме, че 3 000 и 1 000 биха затруднили стопанския оборот, а когато правим стъпки за изсветляване на икономиката, все пак трябва да намерим баланса между това да стимулираме икономически активните субекти и рестрикциите, които се предприемат с цел намаляване на сивата икономика, борбата с контрабандата и повишаване приходите в бюджета.
Кръстина Таскова, депутат от "Воля": "Воля" се обяви срещу този праг от 1 000 лева за плащане в брой, тъй като това ще натовари малкия и среден бизнес, дори всяко едно домакинство.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: В Черна гора има интерес към България като туристическа дестинация
Радев: В Черна гора има интерес към България като туристическа дестинация
След протест в село Бръшлен правят обходен път
След протест в село Бръшлен правят обходен път