НОВИНИ

"Обединените патриоти" поискаха държавата да се погрижи за паметника на Бузлуджа

В декларация от парламентарната трибуна, "Обединените патриоти" се обявиха против паметникът на връх Бузлуджа бъде даден на БСП и поискаха за него да погрижи държавата.

bnt avatar logo
от БНТ
12:08, 12.07.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Патриотите посочиха, че паметникът е свързан с много исторически събития от различни епохи, създаден е с обществени средства и доброволен труд и според тях не трябва да принадлежи на една партия. Те настояват за предприемане на действия за ремонт на паметника. От БСП отново настояха да се вземат мерки, тъй като монументът става все по-опасен и заявиха, че управляващите трябва да се разберат какво да се прави с него.

Милен Михов - депутат от ПГ на "Обединени патриоти": БСП няма никакви права и не може да управлява тази собственост, това е правната страна. А политическата и историческата страна е, че не може да се подменя символът Бузлуджа с партиен символ.
Антон Кутев - заместник председател на ПГ на "БСП за България": Патриотите да се разберат с Бойко Борисов, ние в крайна сметка имаме досега разговори с Борисов и е предприел действия за връщане на паметника, точно защото държавата не може да се справи. В момента патриотите са управляващи, ако имат идеи за това как да направят паметника действащ и как да съхранят паметта, нека да го направят. Ние искаме само да бъде съхранена паметта. И общо взето това със сигурност ще струва пари. Между другото дори да се върне паметникът на БСП това не означава, че държавата може да избяга от отговорността си да подпомогне съхранението на един паметник на културата, който е важен, този паметник не е на БСП, независимо дали ще бъде върнат на БСП или не.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жестока самолетна катастрофа се размина на косъм
Жестока самолетна катастрофа се размина на косъм
Държавата ще  стопанисва общинските гори във Варненско
Държавата ще стопанисва общинските гори във Варненско