НОВИНИ

Пловдивският съд пусна под парична гаранция Иванка Ройдова

Апелативният съд в Пловдив пусна под парична гаранция от 7000 лева Иванка Ройдова, обвинена, че е подготвяла убийството на шестима души, сред които и брат й, за да получи наследство от баща си в САЩ. Прокуратурата настояваше тя да остане в ареста и дори представи нови доказателства за подготовката на покушенията.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
20:12, 31.03.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Апелативният съд намери, че доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават извода, че Ройдова е извършила деянията, в които е обвинена. Магистратите прецениха обаче, че няма реална опасност тя да се укрие или да извърши престъпление, ако бъде пусната под гаранция.

Иванка Ройдова: Няма доказателства...

Йордан Давчев - адвокат на Ройдова
Злепоставиха страшно моята доверителка в обществото. Обвиниха я че тя е масов убиец или най малкото готов да стане масов убиец за което няма никакви данни по делото.

Според защитата на Иванка Ройдова, тя не е мотивирана да поръчва убийства, защото знае, че няма да получи нищо от наследството на баща си дори да изчезнат другите наследници, нейни роднини. Има хора, обаче, които са с интерес тя да спре да търси начини да придобие законно наследството надхвърлящо 4 и половина милиона долара. По думите на адвоката това са жената, която се грижила за баща й в Съединените щати в края на живота му и брат ѝ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на Булгартабак: Фабриката в София спира работа само временно
Шефът на "Булгартабак": Фабриката в София спира работа само временно
Обновяват военноморския флот
Обновяват военноморския флот