НОВИНИ

Почти всички заподозрени нападатели на жени в Кьолн са от чужденстранен произход

Почти всички заподозрени нападатели на жени в Кьолн в новогодишната нощ са от чужденстранен произход. Това обяви вътрешното министерство на провинция Северн Рейн-Вестфалия. Повчето нападатели са бежанци, пристигнали в Германия през последните месеци.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
16:06, 11.01.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Всички признаци сочат , че извършилите сексуални посегателство в Кьолн са с имигрантски произход, от Северна Африка и арабския свят , обяви вътрешният министър- северн Рейн-Вестфалия Ралф Йегер.Сред тях има и кандидати за убежище. Досега са подаден над 500 жалби от жени.Фактът, че зад насилието стоят чужденци не трябва да се премълчава, но и не трябва и да има всеобщо подозрение към всички бежанци и мигранти, каза германският вътершен министър.

Томас де Мезиер, вътрешен министър на Германия
"Решенията на национално ниво не могат да решат международните конфликти. Европейската и международната политика са пред предизвикателство , но те не могат да заменят националната политика.
Нещата са свързани и затова е трудно ".

През изминалата нощ, 20 - ина души нападнаха сириец и шестима пакистанци в Кьолн. Двама от пострадалите за кратко са били в болница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Местан и петима народни представители подадоха заявленията си за напускане
Местан и петима народни представители подадоха заявленията си за напускане
Още двама са арестувани за въоръжения грабеж в Пазарджик
Още двама са арестувани за въоръжения грабеж в Пазарджик