Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Показаха две станции от третата линия на метрото

По повод годишнината от завършването на Линия 1 на софийското метро, която свързва кварталите "Люлин" и "Младост", Столичният метрополитен днес организира инициатива Ден на отворените врати по две от станциите от 3-тата линия на метрото - тази на булевард "България" и "Красно село", съобщава БНР.

от БНР
14:19, 19.10.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
показаха две станции третата линия метрото

Станциите са напълно готови и предстои да започнат изпитанията на системите за управление, обясни ръководителят на Столичния метрополитен инж. Стоян Братоев. Той посочи и кои са новите моменти при оформянето на станциите и движението на влакчетата, като например, че на пероните ще има прегради, които ще предпазват пътниците от падане върху релсите.

Инициативата Ден на отворените врати продължава днес до 17 часа.

Средното разстояние между станциите е около километър. В момента са доставени 20 влака, които ще обслужват маршрута от трета линия на метрото.

В пиковите часове се предвижда да се движат 14 влака, в не натовареното време от 10 до 12, като изискване при въвеждането в експлоатацията на движението е 25% от влакчетата да останат в резерв.

Строителството на първия етап от изграждането на трета линия на метрото предстои да завърши до края на тази година. Етапът включва трасето от булевард "Владимир Вазов", площад "Орлов мост", НДК до квартал "Красно село".

Следващите два етап от линията са планирани да се построят до 2024 година.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Възстановява се движението на временно отменените влакове в страната
Възстановява се движението на временно отменените влакове в страната
15 са жертвите на тежкия инцидент в златодобивна мина в Красноярския край
15 са жертвите на тежкия инцидент в златодобивна мина в Красноярския край