НОВИНИ

​Полицай пострада след предупредителна стрелба срещу крадци в София

Полицай пострада след предупредителна стрелба срещу крадци на метали в София. Полицията задържа за нападението шестима души, единият от които е с 13 присъди и 95 криминални регистрации.

bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 01.08.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Напрежението ескалирало тази сутрин в района на квартал "Подуяне", когато двама полицаи извършвали оглед в близост до стари складове. Те забелязали около 30 човека, които натоварили старо желязо в две каруци. В тях имало и инструменти за рязане на скрап.

Някои от заподозрените оказали съпротива и ударили с метален предмет единия от полицаите. Извикано е подкрепление, след което са задържани шестима нарушители за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, а полицията издирва останалите извършители.

ст. комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР: Когато се опитват да задържат лицата, те са били двама полицаите само, една част от каруците избягват, тъй като там е имало пресечен терен и нямало как да ги последват, а тези, които остават пеша започват да замерват полицаите, да хвърлят камъни по служебния автомобил. Опитали се да ги нападнат. Колегите са били принудени да произведат изстрели във въздуха със служебното оръжие със стоп патрони, за да бъдат респектирани извършителите
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова страница в отношенията между България и Македония
Нова страница в отношенията между България и Македония
Жена от Обзор обеща да помага на майката на Александър
Жена от Обзор обеща да помага на майката на Александър