НОВИНИ

Полицейският шеф от Пловдив е прикривал група телефонни измамници

Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинение за вземане на подкуп на заместник началника на Трето районно управление на МВР в града Стоян Павлов. Той е прикривал група за телефонни измами и е взел от тях 300 лева. Парите са дадени от възрастен човек, който предал на престъпниците сумата от 1300 лева. Павлов е задържан в ареста за 72 часа. Очаква се прокуратурата да поиска от съда да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Сашка Пушкова
15:49, 12.10.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Разследващите са установили, че полицаят Стоян Павлов е бил близък приятел на един от измамниците. Те прилагали схемата с мним полицейски инспектор, който молел възрастни хора да помогнат за разкриване на телефонни измами. Павлов е имал информация за схемата, но вместо да съобщи в полицията, е помагал на престъпниците срещу заплащане.

Румен Попов - окръжен прокурор на Пловдив: Консултира извършителите и част от свидетелите, провежда срещи с тях, след като задържат така наречените мулета след последната измама за 1300 лева, се установява че това е полицейския служител Стоян Павлов. В най-общ смисъл може да се каже че им е давал обещания преди и след това ако имат проблеми с полицията или с който и да била да им помага.

Двама от участниците в последната измама са били задържани. Единият е пренасял парите и вече е обвиняем, а другият е шофьор и е свидетел по делото.Третият участник в схемата, който е приближен до бившият полицейски шеф, в момента се издирва. Според директора на пловдивската полиция, Павлов носи лична отговорност за действията си и не може да се говори аз занижен контрол.

ст. комисар Атанас Илков - директор на ОД на МВР-Пловдив: Тук има бездействие от самия служител наред с другото действие, което е извършил, на всички съвещания се коментира тази наболяла тема за телефонните измами и всеки ден и служител е ангажиран и с противодействието и с превантивната кампания.

За извършеното от полицая престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Веселин Марешки изпраща сигнал до главния прокурор
Веселин Марешки изпраща сигнал до главния прокурор
Германските власти ще запазят граничния контрол за още шест месеца
Германските власти ще запазят граничния контрол за още шест месеца