НОВИНИ

Полицията издирвала ​втория терорист от нападението във френската църква​

Вторият участник в нападението на църквата в Сент Етиен дю Рувре бил издирван от няколко дни от полицията, съобщи френската телевизия Бе Еф Ем Те Ве, цитирана от ТАСС. Телевизията се позовава на източници, близки до следствието.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:33, 27.07.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
полицията издирвала ​втория терорист нападението френската църква​

Очаква се официално потвърждение, че френската полиция поне от пет дни е издирвала втория терорист, който може да е Абдел Малик П.

Издадена е била заповед за издирването му като лице, представляващо особена заплаха за сигурността на страната, и което може да подготвя терористичен акт, посочи телевизията.

Полицията работи по идентифицирането на втория терорист. При претърсване на жилището на първия, разпознат като Адел Кермиш, било намерено лично удостоверение на 19-годишен младеж на име Абдел Малик П., жител на департамента Савоа (Източна Франция).

Тъй като при операцията за неутрализиране на нападателите вторият терорист бил улучен с няколко куршума в лицето, не може да се потвърди, че личният документ е негов.

Няма негови отпечатъци в базата данни на полицията, жандармерията и специалните служби, тъй като не е извършвал правонарушения. Очакват се резултатите от извършващите се ДНК-анализи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха открадната картина на Дали от холандски музей
Откриха открадната картина на Дали от холандски музей
Чехия засилва охраната по границата си с Германия заради евентуални мигранти
Чехия засилва охраната по границата си с Германия заради евентуални мигранти