НОВИНИ

Полицията провежда традиционната акция “Ваканция”

Повечето ученици вече се радват на лятната си ваканция. Само след дни и гимназистите ще приключат учебните си занятия. За да бъдат спокойни родителите през лятото, за поредна година полицията провежда акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ Целта на органите на реда е да се ограничат причините за възникването на пътнотранспортните произшествия с деца по време на летните месеци.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Спаско Попхристов
18:00, 21.06.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

От началото на годината в Благоевградска област заради неспазването на правилата за движение са станали 112 пътнотранспортни произшествия. 14 души са загинали при тежки катастрофи, пострадали са и 18 деца.

Стaрши инспектор Данаил Стоицов, началник на КАТ-Благоевград:
“Основна причина си остава несъобразената скорост при блъскане на пешеходеца, отнемане на предимство на пешеходеца. В повечето случаи и пешеходците пресичат на неправилни и необозначени места. Охранителна полиция по малките населени места ще бъде направено, така че да бъдат предупреждавани с протоколи за предупреждение да не допускат родителите управление на МПС от деца.”

Хората в Благоевград са категорични, че шофьорите трябва да са по-толерантни и внимателни към пешеходците на пътя.

Внуците на Спаска Турсънова всяко лято остават на гости при нея за един месец. Тя разказа, че в Благоевград често и се случва, да чака на пешеходната пътека с внуците си, докато някой благоволи да им даде предимство, за да преминат.

Спаска Турсънова:
“Даже съм се карала с шофьорите. Казвам не Ве ли е срам, аз съм с две деца вие карате. Ами стойте вика докато минем. Те карат като че ли са на магистрала.
Спаска Алексова, шофьор на такси:
“Като минават децата, винаги им правим уважение и сме толерантни за себе си говоря.”

Преди лятната ваканция във всички училища в областта са проведени беседи с учениците за това как да пресичат и карат колело безопасно в градски условия или пък в по-малки населени места. Пътните полицаи съветват децата да бъдат особено внимателни вечер, защото има пътни участъци, които не са добре осветени. Задължително трябва да карат колелото със светлоотразителна жилетка, а на гумите на велосипеда да има поставени светлоотразители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полша спира получаването на руски газ заради лошо качество
Полша спира получаването на руски газ заради лошо качество
Трета година къщите в плевенското село Къшин са наводнени заради подпочвени води
Трета година къщите в плевенското село Къшин са наводнени заради подпочвени води