НОВИНИ

​Полицията разпространи снимка на избягалия затворник в Пловдив

Продължава издирването на 59-годишният затворник, който избяга от университетската болница в Пловдив. БНТ първа съобщи снощи за случая. Втори ден Младен Младенов е в неизвестност. Операция по издирването и задържането му тече на територията на цялата страна. До този момент все още няма информация за местонахождението му.

bnt avatar logo
от Д. Димитров, Т. Матева
16:24, 12.07.2018 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Възможност за бягство вместо лечение намерил Младен Младенов в университетската болница в Пловдив. И изчезнал безследно четири месеца преди да изтече наказанието му от шестата присъда за кражба.

Румяна Зайкова-Калеева - зам.-районен прокурор на Пловдив: Не е подлежал на охрана, един път дневно е бил проверяван от администрацията на затвора, по тази причина снощи,когато отиват да проверят дали лицето е в болницата, установяват, че същия липсва.

Полицията анализира записите от охранителните камери в болницата, за да установят кога и как Младенов е напуснал лечебното заведение. По случая е образувано досъдебно производство, а Младен Мледенов е обявен за общодържавно издирване.

Румяна Зайкова-Калеева - зам.-районен прокурор на Пловдив: Има деца, има бивша съпруга, има сестра, всички те са проверени още снощи и приятели, които сме установили негови също, включая и извън града - говоря за Варна и Сопот.

Три години лишаване от свобода ще бъдат добавени към наказанието на Младен Младенов за бягството му от болницата. От прокуратурата съобщиха още, че предстои да бъде извършена и проверка в пловдивския затвор.

;

Гражданите, които разполагат с информация за местонахождението му, могат да сигнализират в дежурната част на ОДМВР – Пловдив на телефони: 032/632 210 и 032/932 323, в най-близкото районно полицейско управление или на тел. 112.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иззеха голямо количество предмети с културно-историческа стойност
Иззеха голямо количество предмети с културно-историческа стойност
Затвориха участък от АМ Тракия в посока Бургас заради няколко катастрофи
Затвориха участък от АМ "Тракия" в посока Бургас заради няколко катастрофи