НОВИНИ

Полша анулира приемането на бежанци, намиращи се в Италия

Отменено е преселването в Полша на бежанци, които се намират в Италия. Това съобщи днес вътрешното министерство във Варшава.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:58, 11.05.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
полша анулира приемането бежанци намиращи италия

"Причината е, че не успяхме да осигурим достатъчни гаранции за сигурност, които са приоритет за полското правителство", посочи ведомството и обясни, че "нямаше възможност за надлежна проверка на кандидатите" и потвърждаване на самоличността им.

Аналогични проблеми, "възпрепятстващи ефективната проверка", излязоха наяве и при контактите с Гърция, откъдето Полша също се готвеше да приеме бежанци, отбеляза министерството.

В рамките на европейската програма за преразпределяне на нелегалните мигранти, пристигнали в ЕС, Полша се ангажира миналото лято да приеме 7000 бежанци за две години. Засега полските власти заявиха, че са готови да настанят тази година само 400 души. Първите 100 от тях - 65 от Гърция и 35 от Италия, трябваше да пристигнат на полска земя още през март, но след атентатите в Брюксел премиерът на Полша Беата Шидло заяви, че страната ѝ все още не е готова да приема бежанци, напомня ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Динамично време до края на май, на места ще има градушки
Динамично време до края на май, на места ще има градушки
Започва годишната среща на ЕБВР
Започва годишната среща на ЕБВР