НОВИНИ

Полярно мече получи името на футболен клуб

Берлин отново се радва на прираст в една от зоологическите си градини. В източната част на германската столица малко полярно мече умилява местните хора и многобройните туристи. За името на животинчето са получени 5300 предложения, както и 10 кандидатури за попечителство. Изборът се е спрял обаче на берлинския футболен клуб "Херта".

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
06:45, 04.04.2019
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Очакването намери своя край: четири месеца след раждането си малкото берлинско полярно мече вече има име. За официалното кръщаване, пред клетката се бяха събрали много почитатели на белите мечки, журналисти, но и футболни запалянковци.

Андреас Книйрийм, директор на берлинските зоопаркове: При полярните мечки не е много лесно да се намери подходящото име. Както и при много други животни имаме ясни виждания, какво може и какво не може. Разбира се, имахме и своите предпочитания. Обмисляхме да кръстим мечето с името на известна личност, за да бъде добра орисия за бъдещето.

Посетителите считат името за подходящо - футболният отбор "Херта" е част от Берлин, както и мечето. Попечителството на клуба, за разлика от името е ограничено първоначално на две години. Толкова дълго малкото мече ще остана с майка си, Тоня. Какво ще се случи след това с "Херта", дали ще се премести в друг зоопарк, решава европейската развъдна програма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великобритания е в очакване на кралско бебе
Великобритания е в очакване на кралско бебе
Карлос Гон е арестуван отново
Карлос Гон е арестуван отново