НОВИНИ

Хуманитарна помощ за бежанците и мигрантите в транзитния център край Куманово

Два камиона с хуманитарна помощ отпътуваха рано тази сутрин от София за бежанците и мигрантите в транзитния център Табановце край Куманово, Македония, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
15:21, 24.03.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Дарението се прави по инициатива на министър-председателя Бойко Борисов. Със съдействието на Българския червен кръст и на български фирми-производители доброволно са осигурени хранителни продукти и минерална вода. В транзитния център в Табановце са блокирани около 1500 души.

Анжелина Тотева - началник на политическия кабинетна министър-председателя: Това, което е заявила македонската страна, в този случай за разлика от Идомени са хранителни продукти. От това имат нужда в момента. Следим интензивно обстановката навсякъде в съседните страни и където е необходимо българската страна ще се включи солидарно с каквото е необходимо и според възможностите ни.
Николай Величков - Български червен кръст: Това е третият конвой, който организираме съвместно. Надявам се и той да приключи успешно. Първият беше до Унгария. Пак бяха 2 камиона, но там желанието беше да изпратим одеяла, чаршафи и палатки. Втори курс направихме втори конвой до Гърция миналата седмица. Там също желанието беше на Гръцкия червен кръст да изпратим пак по инициатива на Министерския съвет одеяла, палатки, възглавници и чаршафи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белгийските министри на правосъдието и на вътрешните работи подадоха оставки
Белгийските министри на правосъдието и на вътрешните работи подадоха оставки
Очаква се по-евтино парно заради спад в цената на природния газ от април
Очаква се по-евтино парно заради спад в цената на природния газ от април