НОВИНИ

Поради обилен снеговалеж е ограничено движението на тирове по магистрала "Хемус"

Във връзка с обилен снеговалеж и снегопочистване е временно ограничено движението на моторни превозни средства над 12 т в участъка София - Ябланица по АМ „Хемус“ в посока Варна и посока Ловеч, както и път I-2. Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Ограничението важи и за път I-6 Пирдоп-Долно Камарци, поради снегопочистване в област Ловеч.

поради обилен снеговалеж ограничено движението тирове магистрала хемус
bnt avatar logo
от БНТ
11:23, 29.12.2016
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Късно снощи ТИР с полска регистрация разкъса мантинелата на виадукта "Бебреш" на магистрала "Хемус". Кабината му стоя надвиснала няколко часа на над 100 метра височина.

След акция на аварийните екипи шофьорът е бил изваден от нея. Той не е пострадал, но е бил транспортиран до Ботевградската болница за прегледи заради преживения шок.

Около 23:30 екипите изтеглиха и ТИР-а, трафикът беше възстановен, а снегопочистването продължи и по двете платна на магистралата. Обилните снеговалежи затрудниха или ограничиха движението в много части на страната. Според очевидци към момента на инцидента с тежкотоварния автомобил пътят е бил чист.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволни протестираха против такса смет в Ямбол
Недоволни протестираха против такса смет в Ямбол
Oграничено e движението през прохода Шипка поради гъста мъгла
Oграничено e движението през прохода "Шипка" поради гъста мъгла