НОВИНИ

Пореден масов протест в Пуерто Рико иска оставката на губернатора

Десетки хиляди излязоха на улиците в Пуерто Рико, за да искат оставката на губернатора Рикардо Росело. Вчера Росело каза, че няма да подаде оставка, въпреки че от повече от седмица жители на острова протестират след изтекли негови чатове, съдържащи обиди и хомофобски изказвания.

Александър Детев
от Александър Детев
22:45, 22.07.2019
Чете се за: 00:36 мин.
По света
пореден масов протест пуерто рико иска оставката губернатора

Жителите на Пуерто Рико протестират, след като в началото на юли изтекоха лични чатове на Росело, които включват хомофобски изказвания и обиди към жертвите на урагана Мария през 2017 година.

След като части от чатовете на губернатора бяха публикувани от местни медии в началото на месеца, Центърът за разследваща журналистика в Пуерто Рико публикува 889 страници с личната му кореспонденция няколко дни по-късно.

В тях присъстват вулгарни изрази по адрес на кметицата на столицата Сан Хуан и бившата говорителка на градския съвет на Ню Йорк, хомофобски изказвания спрямо родената в Пуерто Рико поп звезда Рики Мартин, подигравки с телата на загиналите от урагана Мария и спрямо хора с наднормено тегло.

Чатовете са между Росело и други заемащи високи постове на острова. Тя бяха публикувани в седмицата, в която шестима бивши представители на администрацията на губернатора, в това число и министър, бяха арестувани за корупция

Рикардо Росело вече се извини за съдържанието на изтеклите разговори и обяви, че няма да се кандидатира отново догодина. Въпреки това отказва да подаде оставка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великобритания предлага създаването на коалиция за защита в Персийския залив
Великобритания предлага създаването на коалиция за защита в Персийския залив
Турската полиция конфискува 270 милиона фалшиви долари
Турската полиция конфискува 270 милиона фалшиви долари