Посещението на президента Румен Радев в Ню Йорк в снимки

Президентът Румен Радев ще изнесе днес своята реч на 72-та сесия на Общото събрание на ООН. Изказването на българския държавен глава ще започне около 19 часа българско време. Междувременно двустранните срещи на българската делегация продължават. Радев участва и в приема, даван от президента на САЩ Доналд Тръмп, за ръководителите на делегации на 72-ата сесия на Общото събрание на ООН.

от Източник: БТА
18:18, 20.09.2017
Чете се за: 00:55 мин.
По света
посещението президента румен радев йорк снимки

По време на разговор с украинския си колега Петро Порошенко, президентът Радев получи категорични уверения, че българската общност в Украйна няма да бъде засегната по никакъв начин от закона, който ограничава обучението по майчин език в украинските училищата от догодина. Президентът Румен Радев се срещна в Ню Йорк със своя украински колега президента Петро Порошенко днес, 20 септември 2017.

;

Организацията на Обединените нации (ООН) се срещна в Ню Йорк с лидери на американските еврейски организации. Президентът Румен Радев, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова разговаряха с ръководствата на еврейските организации, между които Б’ней Б’рит Интернешънъл, Американския еврейски комитет, Лигата срещу поругаването, Американски еврейски конгрес и Конференцията на президентите на основните еврейски организации.

;

Ню Йорк (19 септември 2017) Президентът Румен Радев взе участие в международния форум в Ню Йорк под патронажа на ЮНЕСКО, на който беше представена „Глобалната коалиция за надежда“. Държавният глава ръководи българската делегация, която е в Ню Йорк за участие в 72-ата сесия на Общото събрание на ООН. На тържествена церемония българският президент отличи полковник Матю Богданос за заслугите му в изобличаването на връзката между трафика на културни ценности и финансирането на тероризма и лейтенант Кохар Салех (дясно) за приноса ѝ в борбата с Ислямска държава, в рамките на „Отдаването на почит към героите на световната кампания срещу екстремизма и нетолерантността“.

Снимки: БТА, Валентин Николов

;

В Ню Йорк президентът Румен Радев участва в Глобалния бизнес форум на Майкъл Блумбърг. По време на срещата държавният глава размени мнения по политически и икономически въпроси с Майкъл Блумбърг.

БТА

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Предлагат частично връщане на проекта за закупуване на нови изтребители
Предлагат частично връщане на проекта за закупуване на нови изтребители
Ученици от Благоевград изучават английски, докато тренират тенис
Ученици от Благоевград изучават английски, докато тренират тенис