НОВИНИ

Пострадалото във влака момиче e в стабилно състояние

Младата жена, която беше намушкана с нож във влак от Пловдив за Варна, е в стабилно състояние. Инцидентът стана след спор между пострадалата и млад мъж, който веднага беше задържан от полицията.

bnt avatar logo
от БНТ
12:09, 25.11.2019
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Няма опасност за посрадалото момиче, което след инцидента беше настанено в Старозагорската болница с три прорезни рани с нож, една от които в главата.

Доц. Георги Арабаджиев, началник на КАИЛ в УМБАЛ-Стара Загора: Тя преживя нощта добре, въпреки сериозната суматична и психична травма. Възстановява се. Има наранявания сериозни на главата, на гръдния кош, на бедрото високо и на дланта на лявата ръка. Стабилно състояние, комуникира, все по-добре се чувства самата тя.

До нападението се стигна след като млад мъж, пътуващ в един вагон с момичето на няколко пъти отивал в нейното купе и й досаждал. В един момент станал много агресивен и момичето извадило нож, но момчето го взел и я намушкал с него.

Комисар Стоян Стоянов, директор на ОД на МВР-Стара Загора: На място е реагирал патрул на МВР-Стара Загора. Установена е 21-годишна жена с множество прободни и порезни рани. Извършителят на деянието е задържан.

Младата жена извикала за помощ. Тогава случаен пътник започнал да гони нападателя и двамата скочили в движение от влака.

Петър Бонев: Той още върху нея и я ръга, обръщам се аз, ритам го, той се изправя, посяга към мен, удрям го още един път, изпуска ножа, тръгна да бяга и аз го спирам... Той се изплъзна от мен и бяга по време на движение от влака, който съвсем бавно вървеше, скача от влака, аз по него, събарям го пак, той вика добре, добре, полиция викайте.

Извършителят е настанен в Психиатричната болница в Раднево.

Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора: На този етап обвинение не е повдигнато на извършителя на деянието. Същият първоначално е разпитан в качеството на свидетел и тъй като видимото му психично състояние е било деликатно, същият е консултиран с психиатър.

Предстои да бъде назначена психиатрична експертиза, която да установи дали 19-годишният мъж може да носи наказателна отговорност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна катастрофа с млад шофьор във Варна
Поредна катастрофа с млад шофьор във Варна
Над 23 000 са подадените сигнали за домашно насилие от началото на годината
Над 23 000 са подадените сигнали за домашно насилие от началото на годината