НОВИНИ

Състоянието на пострадалото във влака момиче е стабилно

Стабилно е състоянието на 20-годишното момиче, което беше намушкано с нож в нощния влак от Пловдив за Варна. Инцидентът стана след спор между момичето и млад мъж Извършителят веднага беше задържан.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
07:02, 25.11.2019 (обновена)
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Момичето е контактно, няма опасност за живота й. Тя е постъпила в болницата с три прорезни рани с нож, една от които в главата, и две срязани сухожилия. Предстоят операции на момичето заради сухожилията.

Доц. Георги Арабаджиев: Тя преживя нощта добре, въпреки сериозната суматична и психична травма. Възстановява се. Има наранявания сериозни на главата, на гръдния кош, на бедрото високо и на дланта на лявата ръка. Стабилно състояние, комуникира, все по-добре се чувства самата тя.

До спора с момчето се стига след като той на няколко пъти отива в нейното купе и започва да й досажда. Последният път е бил много агресивен и момичето вади нож. Момчето го взима и я намушква с него.

Младата жена вика за помощ. Отзовава се случаен пътник във влака, който започва да гони нападателят.

Комисар Стоян Стоянов, директор на полицията в Стара Загора: На 24 ноември около 2 сутринта в ОД МВР Стара Загора е постъпил сигнал за пострадала жена на ЖП гара Стара Загора в бърз влак Пловдив-Варна. На място е реагирал патрул на МВР Стара Загора. Установена е 21-годишна жена с множество прободни и порезни рани. Извършителят на деянието е задържан.

Извършителят е освидетелстван. Той е психично болен. Настанен е в психиатричната болница в Раднево.

Дичо Атанасов, кръжен прокурор на Стара Загора: На този етап обвинение не е повдигнато на извършителя не деянието. Същият първоначално е разпитан в качеството на свидетел и тъй като видимото му психично състояние е било деликатно, същият е консултиран с психиатър и съобразно констатациите е настанен на лечение и изследване в Държавна психиатрична болница в град Раднево.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава посещението на папа Франциск в Япония
Продължава посещението на папа Франциск в Япония
Ученици изрисуваха сграда в Пловдив
Ученици изрисуваха сграда в Пловдив