Повече източноевропейци ще има в транспортната комисия на Европейския парламент

Повече представители на Източна Европа ще има в новата Комисия по транспорт в Европейския парламент, съобщи евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков по повод очакванията пакетът "Мобилност" да бъде обсъждан от нея.

от БНТ
08:58, 28.06.2019
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Андрей Новаков от ГЕРБ, Петър Витанов от БСП и евродепутат от ДПС ще бъдат българските членове на комисията.

Новаков съобщи, че България има стратегия как да отстои интересите на българските превозвачи за година и половина напред, но че тя не бива да се разкрива, за да не се попречи на реализацията ѝ.

Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ: Всичко, което може, се прави, включително неща, които никога не сме правили.

БСП ще има свои представители и в комисиите по земеделие, енергетика, външни отношения, както и в подкомисията за отбраната, съобщи Витанов, който е ръководител на делегацията на българските социалисти и води преговорите за разпределение на местата.

Според него е възможно социалисти да има и в ръководството на парламентарните комисии на Европейския парламент, но въпросът ще бъде окончателно изяснен следващата седмица след избирането на ръководството на институцията.

Двамата изразиха надежда, че в новия мандат българските евродепутати ще работят в по-добра координация по теми от национален интерес, независимо, че са от различни партии.

Андрей Новаков и Петър Витанов коментираха и очакванията за разпределение на топ позициите в европейските институции в навечерието на насрочената за неделя среща на върха на ЕС.


Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Зачестяват вандалските прояви над детски площадки в Благоевград
Зачестяват вандалските прояви над детски площадки в Благоевград
Временно ограничават движението по АМ „Тракия“ на 135 км. в посока Бургас
Временно ограничават движението по АМ „Тракия“ на 135 км. в посока Бургас