НОВИНИ

Волен Сидеров ще постави в НС въпроса за гласуването на България в ПАСЕ за Русия

Председателят на партия "Атака" Волен Сидеров заяви в Сутрешния блок на БНТ, че ще постави в парламента въпросът за начина, по който българските представители са гласували за връщането на Русия в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

bnt avatar logo
от БНТ
08:23, 28.06.2019
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Според Сидеров всички български представители без пратеника на "Воля" са се въздържали при гласуването, което се е провело докато българска парламентарна делегация е била на посещение в Русия. В същото време представителите на Франция, Италия, Австрия, Естония, Швейцария и повечето германски депутати са подкрепили връщането на Русия в ПАСЕ.

Той ще поиска обяснения във външната комисия на Народното събрание за позицията на българските представители по гласуването.

Волен Сидеров, председател на партия "Атака": С такива селски хитрини не се прави голяма международна политика.

Сидеров коментира като двоен стандарт и отказа на ВМРО да подкрепи внесеното от "Атака" предложение за приемане на анекс към договора за добросъседство между България и Северна Македония, с който да се уреди обявяването на исторически личности или събития за общи, като така да бъдат предотвратени бъдещи недоразумения и спорове.

Волен Сидеров, председател на партия "Атака": Договорът позволява да има анекс и очаквам правителството да го придвижи, защото тези въпроси дразнят българското общество и развалят отношенията с Македония.

Председателят на "Атака" потвърди, че партията е за нулева държавна субсидия за партиите и напомни, че той е успял да вкара 21 депутати в Народното събрание и трима евродепутати, в период, в който "Атака" не е имала субсидии.

Волен Сидеров, председател на партия "Атака": Партиите могат да съществуват със силни идеи, с убедителност и без държавната субсидии.

Относно предложението си за забрана на абортите Сидеров посочи, че темата трябва да се постави на общественото внимание предвид високият процент на прекъсване на бременност в България и демографската криза. Според него въпросът е достоен за референдум.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Временно ограничават движението по АМ „Тракия“ на 135 км. в посока Бургас
Временно ограничават движението по АМ „Тракия“ на 135 км. в посока Бургас
Пожар в сграда на бившо училище в Русе вдигна огнеборците на крак
Пожар в сграда на бившо училище в Русе вдигна огнеборците на крак