НОВИНИ

"Поздрав за Вежди" гостува в галерия "Средец"

Изложбата-изненада "Поздрав за Вежди", организирана от именити български художници за рождения ден на техния колега и приятел - министъра на културата Вежди Рашидов, ще гостува в столичната галерия "Средец" на бул. "Ал. Стамболийски" 17 до 15 януари, съобщава пресцентърът на министерството.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:00, 29.12.2015
Чете се за: 00:27 мин.
Още
поздрав вежди гостува галерия средец

С експозицията, включваща живопис и скулптура, открита на 14 декември, Емил Стойчев, Светлин Русев, Крум Дамянов, Валентин Старчев, Захари Каменов, Любен Генов, Николай Янакиев и Свилен Блажев пожелават на Вежди Рашидов скорошно оздравяване и завръщане на работа.

След като се е прибрал в София в навечерието на Коледа, министър Рашидов е посетил изложбата и е бил силно впечатлен от работите на своите колеги и приятели.

"Щастлив съм, че толкова прочути и талантливи автори направиха красив жест за мен, тяхната подкрепа ми дава страшно много сили и вяра. Пожелавам на всички тях да са живи и здрави, да имат и една още по-добра и успешна творческа година. Иска ми се да пожелая и на всички хора на изкуството същото - от здравето наистина по-важно няма!", е казал Рашидов, след като е разгледал експозицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отец Боян Саръев: Родопите се връщат към Средновековието
Отец Боян Саръев: Родопите се връщат към Средновековието
В Ню Йорк казаха сбогом на лошото от 2015 г.
В Ню Йорк казаха сбогом на лошото от 2015 г.