НОВИНИ

Пожарът край Нова Загора е локализиран, но не е потушен

Продължава гасенето на пожара, който бушува между три села край Нова Загора. Той е локализиран, но не е потушен. Няма опасност за населените места и хората. И днес в гасенето се включи хеликоптер на военно-въздушните сили.

bnt avatar logo
от Иван Янев
12:14, 29.08.2019
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Хората в село Сокол изкараха безсънна нощ. Огънят вчера достигна на метри от населеното място. Цяла нощ доброволци дежуриха по периметъра на пожара, за да наблюдават пожара да не стигне до къщите.

Янка Георгиева, кмет на с.Сокол: Много бяха притеснени наистина. По едно време следобяда имаше нареждане от щаба, който беше сформиран, даже да уведомим хората, да си приготвят документите и да бъдат готови на центъра за евакуация, обаче слава Богу не се наложи.

Тежка техника прокарва просеки около селата, за да ги предпази от евентуално разрастване на огъня заради високата температура. 10 противопожарни екипа и военнослущежи продължават гасенето.

Комисар Владимир Демирев, директор РСПБЗН-Сливен: Притеснението ни е горенето на боровата гора над село Еленово, там двете машини вчера направиха сериозна просека. Охраняваме в момента с три противопожарни автомобила и два автомобила на горските стопанства и там ще се съсредоточи основната ни задача днес.

Пожара тръгнал от боровата гора над село Еленино. Освен лозови масиви, овощни градини е унищожил и гора.

Инж. Мирослав Маринов-директор ИАГ: Към този момент 600 декара горски територии. 600 декара гора засегната. Разбира се това са по последни данни, по които няма окончателен обход по терен.

Човешка небрежност е най-вероятната причина за пожара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бум на хепатит А в русенски квартал
Бум на хепатит "А" в русенски квартал
Задържаните за убийството край Негован са направили самопризнания
Задържаните за убийството край Негован са направили самопризнания