Борисов: Надявам се причината за взрива в "Пирогов" да не е запалена цигара

В началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов изрази съболезнования за загиналите в Албания след тежкото земетресение там.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
11:15, 27.11.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
борисов надявам причината взрива пирогов запалена цигара

Той потвърди, че ще бъдат отпуснати 200 хиляди лева за справяне с последиците от земетресението и при нужда страната ни е готови да изпрати жива сила и техника в Албания.

Борисов съобщи, че Ананиев и Младенов са му докладвали за ситуацията в "Пирогов" и заяви, че се надява причината за взрива да не се окаже запалена цигара в стаята. Ананиев докладва в какво състояние са били двамата мъже във второ вътрешно отделение преди взрива. Той благодари на персонала на "Пирогов", че благодарение на навременните им действие над 80 души, които са били под заплаха, са били спасени. Ананиев съобщи, че кислородните апарати в момента работят нормално. Единствено в противошокова зала е имало леки проблеми, но и те ще бъдат решени.

;

Бойко Борисов предложи с минута мълчание да бъде почетена паметта на Стефан Данаилов, който по думите му е много обичан човек в България.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
БНТ ще излъчи тази вечер три филма в памет на Стефан Данаилов
БНТ ще излъчи тази вечер три филма в памет на Стефан Данаилов
Последното интервю на Стефан Данаилов пред БНТ
Последното интервю на Стефан Данаилов пред БНТ