НОВИНИ

В "Още от деня": Позитиви и негативи в Бюджет 2018

Управляващи и опозиция спориха в студиото на "Още от деня" за Бюджет 2018. Според Атанас Зафиров от БСП бюджетът на управляващите не предлага решение на проблемите и наподобява на бюджета от тази година. Той отчете като полезна стъпка малкото повишаване в разходната част и известната индексация на заплатите в някои сектори. Но увеличението е крайно недостатъчно, уточни Зафиров.

bnt avatar logo
от БНТ
18:49, 24.10.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Атанас Зафиров, депутат от БСП: Този тип разпределение на средствата не решава проблемите в проблемите сектори. Когато някъде се надигне глас се дават едни пари. Това не показва рецептата как да бъде излекуван този сектор.

Според Юлиан Ангелов от Обединените патриоти бюджетът, който се предлага от Министерство на финансите, е добър за страната. Той изтъкна, че залагането на повече средства за възнаграждения в отделни сфери не е правено от години.

Юлиан Ангелов, депутат от Обединените патриоти: Бюджетът няма как да реши всички проблеми на държавата, които са натрупвани три десетилетия. За първи път Брутният вътрешен продукт в България ще достигне 105 млрд. лева, което не се е случвало никога. Това показва, че има правилна политика и бюджетът, който е изготвен ще свърши нещата, заложени в програмата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Липсват преподаватели с практически опит по икономика и финанси в университетите
Липсват преподаватели с практически опит по икономика и финанси в университетите
Украйна съобщи за нова вълна от кибератаки
Украйна съобщи за нова вълна от кибератаки