НОВИНИ

Правителството гласува оставката на ген. Румен Радев

Министерският съвет гласува оставката на генерал Румен Радев. Очаква се днес и президентът Росен Плевнелиев да издаде указ за освобождаването на Радев от поста главнокомандващ на ВВС.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
11:00, 10.08.2016 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Бойко Борисов - министър-председател: "Защото чух упреци, а ние да правим извънредно заседание на МС за такава точка не виждам никакъв смисъл. Точка 11-та - проект на решение за продължение до президента на Република България за издаване на указ за освобождаване от длъжност и военна служба на офицер от висшия команден състав. Това е за ген. Радев. Така че, направи Ненчев всичко възможно още днес щом мине сега, вече е минала, да отиде при президента. Да стане максимално бързо."
;

Ген. Румен Радев подаде оставка с официалните мотиви за несъгласие с отбранителната политика на кабинета и с навършването му на пенсионна възраст. Неговото име е една от евентуалните и вероятните кандидатури в кандидат-президентската надпревара. Още в самото начало на редовното заседание на МС премиерът Бойко Борисов реши да гласува буквално пред медиите оставката на ген. Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП внесе искане за свикване на извънредно заседание на парламента
БСП внесе искане за свикване на извънредно заседание на парламента
Санират най-малко 52 сгради в Пловдив
Санират най-малко 52 сгради в Пловдив