НОВИНИ

#PrayForNice / "МОЛЕТЕ СЕ ЗА НИЦА"

Потребителите на социалните мрежи по целия свят реагираха бурно на нощта на терора в Ница и изразиха съболезнованията си към семействата на жертвите, които вече достигнаха 84 души.

prayfornice молете ница
bnt avatar logo
от БНТ
10:27, 15.07.2016
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Броени часове след трагедията, най-използваният хаштаг в микроблогинг мрежата "Туитър" стана #PrayForNice или "молете се за Ница". Формулировката умишлено е такава, че да припомни за атентата в Париж, когато в социалните мрежи активно се използваше хаштагът "молете се за Париж" и отново загинаха десетки невинни. Мнозина потребители изразиха съболезнованията си към семействата на жертвите и изпратиха силни послания.

"Това, което кара сърцето ми да се къса, е мисълта за всички тези деца, изгубили живота си защото са искали да видят фойерверки."

"Щом хората са способни да създадат толкова голяма трагедия, не искам да се наричам такъв. Ужасяващи сцени във Франция."

Не всички потребители на социалните мрежи обаче са толкова състрадателни. Характерният за интернет цинизъм се прояви в различни кратки и дълги форми, най-често апели и крайни изявления.

"Най-лошата част е, че това вероятно няма да е последният път, в който говорим в Туитър за невинни души, изгубили живота си по такъв начин."

"Молитвите са нещо хубаво, но трябва да направим нещо, за да преборим тероризма, и то веднага! Този цикъл трябва да спре!"

Фейсбук отново включи функцията, която позволява на оцелели при бедствие да отбележат, че са невредими и така да успокоят близките си, които активно търсят информация за тях. При предни атентати и природни бедствия често потребителите злоупотребяваха с опцията, но за момента няма информация за подобни случаи.

;

Хронология на атентата вижте ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Знаменитости скърбят за жертвите в Ница
Знаменитости скърбят за жертвите в Ница
Екомузеят в Русе отново е най-посещаван
Екомузеят в Русе отново е най-посещаван