НОВИНИ

Преди Гергьовден: Какви мерки за сигурност предприемат от полицията

По случай 6 май - Деня на храбростта и празника на Българската армия, от утре следват три почивни дни. Какви мерки за охрана са планирани преди и по време на празниците и за какво предупреждават от полицията - вижте от прякото включване на Явор Симов.

Явор Симов
от Явор Симов
12:15, 04.05.2018
Чете се за: 01:23 мин.
У нас

Основното, за което полицията отправя апел към гражданите, е да внимават изключително много по пътищата, тъй като се очакват доста хора да пътуват. Мерките, които се предприемат от Пътна полиция са следните:

От днес от 16.00 часа до 20.00 часа по всички магистрали и основни пътни направления се забранява движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона. Същата забрана ще важи и в последния почивен ден, но тогава забраната ще е от 14.00 до 20.00 часа.

До неделя продължава специализирана полицейска операция на Пътна полиция, която е свързана с неплатени глоби и не връчени фишове.Тези, които не са си платили, могат да им бъдат отнети книжките. От КАТ посъветваха хората да си платят неплатените глоби.

Относно мерките в София - те са стандартни. На всички входове и изходи ще има пътни патрули, които ще улесняват излизането на автомобилите в днешния и прибирането им в последния почивен ден.

В София работи и новата камера, която активно е започнала да снима през нощните часове.

По линия на охранителна полиция - има изключително много мероприятия в столицата. Започват още утре с празнуването на футболен клуб ЦСКА, музикален концерт пред Президентството, генералната репетиция за 6 май, както и парадът на 6 май, който изключително много ще натовари служителите на реда. Целият състав на столичната дирекция ще бъде изкаран, както и звената за противодействие на тероризма. Ще бъдат изградени специални пропусквателни режими и няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние.

Комисар Бойко Рановски - началник на "Пътна полиция": Във връзка с 6 май, поредицата от три почивни дни, създадена е необходимата организация. Ще има максимален брои полицейски екипи на всички места, където има масово събиране на граждани и по всички основни трасета водещи от столицата, напускащи столицата и големите градове в страната, за да може да се подпомага трафика, за да може да се предотврати възможността за пътни инциденти. Нека всички водачи да знаят, че ако бъдат спрени и бъдат проверени и се установи, че имат невръчени електронни фишове, те ще им бъдат връчени на място. Ако имат неплатени глоби и са тръгнали да празнуват може да им се наложи да прекратят пътуването си поради отнемане свидетелството за управление до заплащане на глобата.

Другите мерки, които се предприемат по линия на охранителна полиция в страната са насочени към опазване на животните на хората, тъй като с наближаването на Гергьовден зачестяват кражбите на животни, които след това се препродават или се използват за други цели. Полицията ще ангажира ресурса си и към търговските обороти, в които се очаква да има повишен оборота, а съответно и предпоставка за грабежи на инкасо автомобили.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС с мерки за регулиране на корабоплаването и намаляване на вредните емисии
ЕС с мерки за регулиране на корабоплаването и намаляване на вредните емисии
НС отхвърли предложението на БСП за намаляване на депутатските привилегии
НС отхвърли предложението на БСП за намаляване на депутатските привилегии