НОВИНИ

Преференциалният вот пренареди най-много листи в Пловдив

Преференциалният вот на избирателите пренареди някои от листите в надпреварата за депутатско място в 44-тия парламент. В Пловдив разместванията са най-много. Кои са бъдещите народни избраници от региона събрали най-голяма лична подкрепа и дали това се дължи на предпочитанията на избирателите или на феномена 15/15, ще ни каже сега Димитър Димитров

bnt avatar logo
от БНТ
19:37, 27.03.2017
Чете се за: 00:39 мин.
Избори 2017

Спас Гърневски, който беше 11-ти в листа на ГЕРБ за Пловдив, измести Менда Стоянова от второто място с 4 486 преференции. Гърневски е бивш кмет на града от СДС и общински съветник от гражданската квота на ГЕРБ. С преференциален вот той спечели и мястото си в Общинския съвет.

Спас Гърневски - избран за народен представител от Пловдив: Това е просто не само един феномен номер с номер, но феномен в българската политика, която е на една стъпка до пряката демокрация. Аз познавам поименно избирателите си, които са гласували.

Листата на БСП за Пловдивска област също ще бъде пренаредена. Димитър Георгиев от 10-ти в листата стана 3-ти с 4 264 преференции, измествайки Галин Дурев. Георгиев е член на земеделския съюз "Александър Стамболийски", коалиционен партньор на социалистите. Той е категоричен, че върху него не се упражнява натиск да се откаже от мястото си в парламента и е убеден, че не е спечелил случайно.

Димитър Георгиев - избран за народен представител в Пловдивска област: Само аз знам какво значи феномен и какво значи срещи с хората, ангажиментите, доста усилия и не го оприличавам точно като феномен 10/10. Просто късмета с труда, който положихме, постигнахме този добър резултат.

В Пловдивска област ГЕРБ и БСП печелят по четири мандата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бездомен мъж от София вече има личен лекар след репортаж на БНТ 2
Бездомен мъж от София вече има личен лекар след репортаж на БНТ 2
Варненският театър празнува своя ден с Влюбеният Шекспир
Варненският театър празнува своя ден с "Влюбеният Шекспир"