НОВИНИ

Варненският театър празнува своя ден с "Влюбеният Шекспир"

Днес, в Международния ден на театъра, актьорите от Драматичния театър “Стоян Бъчваров” отбелязват празника си със спектакъла “Влюбеният Шекспир” - една вечна история за любовта и вдъхновението. Това беше първата премиера на варненска сцена за сезон 2016/2017 г., дело на проф. Пламен Марков, в която участва почти цялата трупа на театъра.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Бистра Варнева
19:35, 27.03.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

На празник като на празник – какво по-красиво от това да позволиш на любовта да поведе повествованието, в което има и власт, и интриги, и неочаквани обрати. Което кара публиката да затаи дъх, въпреки че историята на Ромео и Жулиета е претърпяла толкова много версии – а може би и заради това.

Проф. Пламен Марков, режисьор
“Киното разчита на монтажа, на бързата промяна на гледни точки, на камерите и т.н, а театърът има една единствена гледна точка - както казват колегите оператори, театъра – три часа общ план.”

Веселина Михалкова, актриса
“Влюбеният Шекспир” не е само любов, не е само романтика – това е пиршество на духа.”

Театърът е вълшебството, което прави хората различни. Както казва големият бразилски режисьор Аугусто Боал – всички трябва да правим театър, за да разберем кои сме и какви бихме могли да бъдем. На всички актьори - честит празник и още много премиери, любов и пълни сцени!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преференциалният вот пренареди най-много листи в Пловдив
Преференциалният вот пренареди най-много листи в Пловдив
91 разследвания са образувани за престъпления, свързани с изборите
91 разследвания са образувани за престъпления, свързани с изборите