НОВИНИ

Премиера в Международния ден на театъра

В Международния ден на театъра Пловдивският драматичен театър представя премиера с много символна стойност - „Да се провреш под дъгата“ на Георги Марков се завръща на сцената под тепетата след като преди повече от 50 години с нея дебютира на сцената Крикор Азарян.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Владислав Севов
21:00, 27.03.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Именно пловдивското представление вижда по това време режисьорът Асен Шопов в Пловдив и решава да го постави в театъра на Армията. Там обаче спектакълът е спрян. Десетилетия по-късно Асен Шопов постави пиесата първо в Народния театър „Иван Вазов“, а сега и в Пловдив. В спектакъла участват доайени, утвърдени и млади актьори.

Симеон Алексиев, актьор
"Аз казах и на оня Ювиги, му казвам аз, режисьор, кой е един от последните велики ханове в българския театър. Оказа се, че Георги Марков е огромен драматург. Аз съм обсебен от тази пиеса."
Тодор Дърлянов, актьор
"Мисля, че този прочит ще се хареса. Няма да бъде чак толкова драстично различен и ще се възприеме и разбере много добре."

Когато режисьорът има своята изстрадана история с пиесата и когато е бил личен приятел с автора, взискателността му е от по-особен тип, споделят още актьорите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Елтън на 70
ДРУГИТЕ новини: Елтън на 70
Окончателно: Пет политически сили влизат в 44-ия парламент на България
Окончателно: Пет политически сили влизат в 44-ия парламент на България