Премиерът Борисов се срещна със зам.-генералния директор на "Росатом"

Министър-председателят Бойко Борисов и първият заместник-генерален директор и директор на Блока за бизнес развитие и международен бизнес на държавната корпорация „Росатом“ Кирил Комаров отбелязаха успешното сътрудничество между българската и руската страна в изпълнението на проекта за удължаване живота на V и VI блок на АЕЦ „Козлодуй“.

от БНТ
10:44, 26.07.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

По думите на премиера Борисов продължаването срока на експлоатация на двата енергоблока на атомната ни централа е един от основните приоритети на правителството в областта на енергетиката. Запазването капацитета на ядрената енергетика ще гарантира сигурността на българската енергийна система.

По време на срещата министър-председателят информира руската страна за решенията на Народното събрание и на Министерския съвет за възобновяване на дейностите по търсене на възможност за изграждане на АЕЦ „Белене“. Заложените от българска страна условия предвиждат изграждане на централата съвместно със стратегически инвеститор, на пазарен принцип и без предоставяне на държавна гаранция.

„Приветстваме решението на българското правителство да възобнови проекта за АЕЦ Белене и ще се радваме да помогнем при неговото реализиране“, каза Кирил Комаров.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Дърво падна върху 3 автомобила в Пловдив
Дърво падна върху 3 автомобила в Пловдив
Доц. Христо Михайлов: Построяването на ограда по границата буди само умиление
Доц. Христо Михайлов: Построяването на ограда по границата буди само умиление