НОВИНИ

Премиерът отчете 96 % усвояване на земеделски еврофондове

България е усвоила около 96% от средствата по европейските земеделски фондове за времето от 2007 до 2013 г.,което я прави втора в Европа по усвояемост на тези средства. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференцията в Държавен фонд „Земеделие" за отчитане на постигнатите резултати.

bnt avatar logo
от БНТ
17:32, 06.01.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Той поздрави ръководството и експертите във фонда, както за високата усвояемост, така и за стриктните финансови корекции, които са били налагани при нарушения. Премиерът обяви, че фонд "Земеделие" е бил опазен от "огромните политически апетити за смени и пренареждане". Бойко Борисов коментира, че след всяко плащане по земеделските проекти се увеличават влоговете на физически лица и фирми в банките, което води до по-висока банкова стабилност.


;

Над 3 милиарда и 300 милиона лева са се влели в българското земеделие през миналата година, съобщи земеделският министър Десислава Танева. През тази година се очаква подкрепа в размер на 1млрд. и 800 млн. евро.

Бойко Борисов - министър-председател: "Поздравявам ви и за стриктните финансови корекции, защото ДФЗ се наблюдава и от Брюксел и трябва да бъдете безмилостни. Трябва да бъдете безмилостни. Общините вече направиха екипи и знаят, че не могат да минат по другия начин. Държавата, като администратор, е вече доста силна и показателите в много от секторите показват 97,98 % усвояемост".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В очакване на Коледа по стар стил
В очакване на Коледа по стар стил
 Традиционен Парад на тримата влъхви в Мадрид
Традиционен Парад на тримата влъхви в Мадрид