НОВИНИ

Обстановката по пътищата се нормализира, но на места има поледици

След обилните снеговалежи пътната обстановка в страната постепенно започва да се нормализира.Заради валежи и леден дъжд обаче временно беше ограничено движението по някои пътища в страната,предупрежденията са за поледици на много места в страната и особено за областите Видин и Монтана.

bnt avatar logo
от БНТ
12:24, 06.01.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Заради риск за преминаващите автомобили, рано тази сутрин беше спряно движението по пътя Видин-Монтана край село Ружинци, но участъкът вече е проходим. Пътищата във Видинско се обработват с пясък и сол. Преваляванията от дъжд са започнали към четири сутринта, леда върху земната повърхност е около 5 см., заради което е обявен и оранжевият код, съобщиха от хидрометеорологичната обсерватория във Видин. Централните улици вече са обезопасени. Опесъчава се и районът около крепостта „Баба Вида", където се провежда ритуалът по хвърлянето на Богоявленския кръст.


;

В Русе за няколко часа беше затворен пътят Русе-Бяла заради почистване на заледявания по платното. Заради поледицата временно беше спряно движението за всички превозни средства и по пътните отсечки Русе-Силистра и Силистра-Добрич. Тротоарите в Русе се превърнаха в ледени пързалки. За да стигнат до работните си места, повечето русенци предпочитаха да вървят по пътните плътна, които са почистени и опесъчени. В същото време в Русе и региона продължава да вали ситен дъжд, а температурата на въздуха е минус 5 градуса.

;

Поледиците са характерни за тази част от годината. Това заяви климатологът доц. Рачев в студиото на "Денят започва". През първата половина на януари се очертава динамично време като ще се редуват топло и студено. Утре времето ще е без съществена промяна. Остава опасността от поледици.

Доц. Георги Рачев, климатолог: С приключването на Ивановден в Източна България ще приключи процесът и след това петък и събота, дори и половината от неделя ни очаква топло време. Топло, студено с нормални температури и малко по-високи за януари месец.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На Йордановден студът не е фактор (ГАЛЕРИЯ)
На Йордановден студът не е фактор (ГАЛЕРИЯ)
Силата на Йордановден
Силата на Йордановден