НОВИНИ

Президентът дава вечеря за свещения месец Рамазан

Единството на нацията минава през единството на всички верски и етнически общности у нас и около общата кауза за мир и просперитет на страната ни. Това заяви президентът Росен Плевнелиев. Тази вечер по случай мюсюлманския празник Рамазан Байрам той беше домакин на тържествената вечеря ифтар в Националния исторически музей.

Вера Александрова
от Вера Александрова
22:41, 06.06.2016
13004
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
президентът дава вечеря свещения месец рамазан

Според президента днес, когато криворазбрани националисти и популисти използват езика на омразата и противопоставят различни групи в обществото, повече от всякога имаме нужда да върнем вярата в изконната българска толерантност.

Главният мюфтия Мустафа Хаджи благодари на Росен Плевнелиев за създадената добра традиция да домакинства вечеря в първия ден на мюсюлманския празник Рамазан, на която се събират различни представители на българското обществото и изрази надежда, че тя ще продължи.

Росен Плевнелиев, президент: "Още от първия си ден като държавен глава полагам неуморни усилия, за да дам своя принос за затвърждаването на добрите традиции на толерантност и за изграждането на още по-сплотено и единно българско общество. Уважението към всички вероизповедания, усилията за разбирателство и пълноценен съвместен живот на българските граждани няма цвят и политическа украса, те са национална кауза без алтернатива и се споделят от всички, които искрено желаят да завещаем на децата си общество, в което те да се радват на мир и благоденствие".
Мустафа Хаджи - главен мюфтия: "Рамазан е месец на благодатта и берекета и тази вечер ние изживяваме на практика благодатта да бъдем заедно около една трапеза, независимо от различията в религиозен,етнически и социален аспект. Ифтар е тази вечер е послание към всички български граждани да се отнасят добре едни към други и да бъдат заедно както в радостни, така и в трудни моменти".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брат Любе е на свобода
Брат Любе е на свобода
ДРУГИТЕ НОВИНИ -  Кои нови БГ филми ще получат подкрепа
ДРУГИТЕ НОВИНИ - Кои нови БГ филми ще получат подкрепа